Privacyverklaring van Sterkstaaltje

 

Dit is de privacyverklaring van Sterkstaaltje. Sterkstaaltje is het tekstbureau van Annelies Ludwig-Kaan: copywriter, tekstschrijver, eindredacteur en communicatiespecialist in Dalen, een dorpje in Drenthe.

Waarom een privacyverklaring?

Waarom ik een privacyverklaring heb? Omdat ik persoonsgegevens van je ontvang als je mijn site bezoekt, als je mij mailt of als je op een andere manier contact met mij opneemt. Ik verzamel niet véél gegevens van je, maar ik bewaar en gebruik ze wel. In deze verklaring lees je waarom ik dat doe, om welke gegevens het gaat en wat er met je gegevens gebeurt.

Contactgegevens Sterkstaaltje

Tekstbureau Sterkstaaltje
Annelies Ludwig-Kaan
info@sterkstaaltje.nu
www.sterkstaaltje.nu
06-53846666
KvK: 66115604

Welke gegevens verzamelt Sterkstaaltje?

Sterkstaaltje verwerkt je persoonsgegevens zodra je contact met mij opneemt. Dat kan zijn doordat je het contactformulier op mijn website invult, of als je mij belt of e-mailt omdat je mij wilt inschakelen als copywriter/tekstschrijver, (eind)redacteur of communicatiespecialist.

Op dat moment verwerk ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je:

  • Voor- en achternaam
  • Bedrijfsnaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die je mij geeft via e-mail, telefoon of whatsapp

Als je mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

Waarvoor gebruikt Sterkstaaltje deze gegevens?

Deze gegevens heb ik nodig om mijn werk goed te doen. Ik gebruik ze voor het volgende:

  • Om je te bellen of e-mailen als dit nodig is om de opdracht goed uit te voeren.
  • Om diensten of producten aan jou aan te leveren.
  • Om je te informeren over wijzigingen in producten of diensten.
  • Om jouw betalingen te kunnen afhandelen.
  • Om de website van Sterkstaaltje te verbeteren.

Waarvoor gebruikt Sterkstaaltje deze gegevens juist niet?

Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook heb ik niet de intentie om je nieuwsbrieven of andere (e-)mailings te gaan sturen, of om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen. Ik gebruik ze echt alleen voor de activiteiten zoals ik die hierboven omschreven heb.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Normaliter ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor mij noodzakelijk is om mijn werk goed te kunnen doen.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster (One.com), voor de opslag van gegevens uit contactformulieren en uit de e-mail
  • Google Analytics, voor de analyse van het gebruik van mijn website Sterkstaaltje.nu
  • Mijn accountant, voor inzicht in mijn betalingen en voor de belastingaangifte
  • Eventuele partijen die ik inschakel om jouw opdracht goed te kunnen uitvoeren (denk bijvoorbeeld aan een grafisch vormgever als je mij vraagt een brochure voor je te maken)

Hoe lang bewaart Sterkstaaltje jouw gegevens?

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel. Wat is dan ‘strikt nodig’, vraag je je misschien af?

  • Ben je klant of klant geweest van Sterkstaaltje? Dan bewaar ik je persoonsgegevens in ieder geval zeven jaar. Ik ben namelijk wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren. Mogelijk bewaar ik ze langer. Als je dat niet wilt, kun je me ná die verplichte 7 jaar altijd vragen jouw gegevens te verwijderen.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het af van de reden van dit zakelijk contact hoe lang ik je gegevens bewaar. Wil je daar meer over weten, dan kun je me altijd vragen welke gegevens ik van je heb en wat ik ermee doe.

Wat doet Sterkstaaltje met cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die bij het eerste bezoek aan een website worden opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.

Sterkstaaltje gebruikt alleen technische en functionele cookies die standaard worden aangeleverd door WordPress (het programma waarmee ik mijn website gemaakt heb) en Google Analytics. Deze cookies zijn noodzakelijk om mijn website goed te laten werken. Ze maken geen inbreuk op je privacy, maar ze geven mij wel de mogelijkheid om de website van Sterkstaaltje te verbeteren. Ik gebruik géén tracking cookies om jouw gedrag op mijn website te volgen of om advertenties op je af te vuren. Daar heb ik zelf namelijk zo’n hekel aan! 

Ben je jonger dan 16 jaar?

Als je jonger bent dan 16 jaar, heb je toestemming van je ouders of wettelijke voogd nodig om mijn website, producten en diensten te gebruiken. Ik kan echter niet controleren of je ouder dan 16 bent. Daarom raad ik ouders aan betrokken te zijn bij de online-activiteiten van hun kinderen. Denk je dat ik persoonsgegevens van je kind heb ontvangen? Laat mij dit dan weten via info@sterkstaaltje.nu. Ik verwijder die gegevens dan meteen.

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen. Neem in dat geval contact met me op via info@sterkstaaltje.nu. Om er zeker van te zijn dat deze mail door jou verstuurd is, dien je een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken op jouw verzoek.

Heb je een klacht? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tot slot

Sterkstaaltje neemt de beveiliging van jouw gegevens en de bescherming van jouw privacy serieus. Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, laat het mij dan weten via info@sterkstaaltje.nu.