Skip to main content

Een paar weken geleden kondigde ik aan dat ik dit jaar mijn bedrijf ga rebranden. Van Sterkstaaltje naar Zon in je Copy. En dat terwijl ik werkelijk álles nog in gang moet zetten om dit merk in de wereld te slingeren! Waarom deed ik dat nu al? Om 4 redenen. En omdat ik vermoed dat die voor veel mensen herkenbaar zijn, schreef ik er een blog over.

1. Een knoop doorhakken geeft heel veel energie

En met die energie roste ik in een paar minuten de post uit mijn toetsenbord waarin ik de rebranding aankondigde. En die ik dezelfde dag nog deelde. Had ik dat niet gedaan, dan was dit geen post geworden maar als ruwe tekstflard tussen de andere honderd flarden, losse-flodder-posts en goeie ingevingen in mijn Evernote-app beland.

2. Dan kan ik niet meer terug

I know me. Als ik het alleen in mijn hoofd laat rondzoemen, blijf ik stiekem altijd nadenken over een nog bigger, better idea. Een keertje scrollen door mijn Evernote-notities vol leuke concepten en ‘ideeën voor ooit’ en ik begin weer te twijfelen: is dat niet een nóg betere richting? Dus: out in the open ermee, kun jij me accountable houden 😉

3. Ik voorkom dat ik het te groot maak

Mijn hoofd heeft kleine stapjes nodig. En mijn natuurlijke neiging is om alles groots aan te pakken. En 100 procent goed, want stel je voor dat het niet perfect is. Dat gaat dan ongeveer zo in mijn hoofd:

Mindmap van alle gedachten bij een rebrandingAfijn, je snapt: als je zo denkt gebeurt er nooit wat. Maar nu kan ik niet meer terug. Ik ben gewoon begonnen. En ik bekijk bij elk drempeltje wel gewoon hoe ik daar het beste overheen kan stappen. Of sjezen.

4. Het geeft richting aan mijn eigen content

Door te kiezen voor een nieuw merk, kies ik er ook voor om een bepaald type content te gaan schrijven. En andere dingen los te laten. Door het nu vast te vertellen, kan ik er ook lekker over gaan praten. Over de kracht van positieve teksten. Over hoe belangrijk zon in je copy is. Over hoe je dat dan precies doet, en hoe ik je daarbij help. En daarnaast geeft het me ook de kans om het hele proces van rebranden met je te delen. Want het is niet morgen klaar. En er liggen nog heel wat drempeltjes op de route.

Dat kan ik allemaal lekker onzichtbaar achter de schermen zelf uitvogelen. Maar ik kan er ook over delen. Want bouwen aan een merk, en dat merk met sterke copy en content laten shinen, zodat je business gaat groeien, dát is waar ik mijn klanten mee help. Door dit proces met je te delen, kan ik zelf de talk walken. Showen not tellen. Inspiratie geven aan bedrijven en ondernemers die óók graag hun merk beter in de spotlight willen zetten. Met ijzersterke copy en content.

En rebranding al helemaal op orde of niet, daarvoor kun je gewoon nu al bij me terecht.
You know where to find me 😉.

One Comment

 • Mirre Welboren schreef:

  Hoi Annelies!

  Dank je wel voor je lieve berichtje in ons gastenboek. Fijn dat je het naar je zin had hier.
  Ik heb je even gegoogled 🙂 en kwam op je blog terecht. Wat een leuke plek om inspiratie op te doen!
  Binnenkort heb ik vakantie en dan duik ik eens flink in je boekentips.
  Hartelijke groet,
  Mirre

Leave a Reply